Alla plugins du måste ha till WordPress

Plugins (=tillägg) är små program som vem som helst kan göra. De fungerar ungefär som appar gör på din smartphone. De fyller en funktion, vare sig om det är ett redigeringsprogram till dina bilder på den iPhone, eller ett kontaktformulär till din hemsida. Det finns (nästan) alltid ett plugin som delvis, eller helt, löser ditt problem på din sida.

Det finns plugins. Och så finns det plugins. Har du precis skapat en ny hemsida, köpt hosting och använder dig av WordPress kan du få en smärre chock av antalet plugins som finns. Om du funderar på vad WordPress är, eller vill komma igång direkt kan du läsa vår artikel Varför man bör använda WordPress.

I skrivande stund finns det strax under 50 000 st plugins. Majoriteten är helt gratis, medan andra kostar pengar. Här nedan kommer vi lyfta fram de viktigaste och mest användbara av dem.

Plugins till WordPress finns i alla former och storlekar

  1. W3 Total Cache. Ett plugin som “cachar” dina sidor och minimerar html, CSS och javascript. Det gör helt enkelt din sida snabbare och mindre för användarens webbläsare.
  2. Yoast SEO. Tillägget som hjälper dig med all on-page SEO, alltså sökmotoroptimering så att din sida kommer högt upp bland Googles sökresultat. Med Yoast SEO kan du enkelt lägga till titel-attribut, metabeskrivningar och XML sitemaps direkt i din panel på WordPress.
  3. Akismet som blockerar spamkommentarer. Har du otur, och inte har något spamfilter, kommer din sida snart ha hundratals kommentarer av typen “check out naked Nadiya here”.
  4. Contact Form 7 skapar enkla kontaktformulär så att dina besökare kan interagera med dig som ägare av en sida. Väldigt enkelt att sätta upp och vill du se hur det kan se ut så använder vi tillägget under “Kontakt” i menyn.

Det här är fyra grundläggande plugins för din nystartade hemsida. Har du inte köpt webhotell än så spana in vår framsida för mer information i ämnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *