Dedikerad Server

Om varken en VPS eller ett vanligt webbhotell räcker till så är det en dedikerad server du behöver. Det är ett dyrare alternativ men man betalar för en fysisk server som ofta står undangömd med bevakning dygnet runt och backup-generatorer som ständigt är igång. Vi här på JämförWebbhotell.nu vill såklart även hjälpa dig att hitta en dedikerad server som både har den bästa prestandan men också är mest den mest prisvärda.

Bra säkerhet – Två backups/dygn
3TB Trafik
500GB Hårddisk

Pris:
499kr/Månad

Första månaden gratis
4TB Trafik
2x300GB SAS Hårddiskar

Pris:
1299kr/Månad

Vad är en Dedikerad Server?

En dedikerad server är en hyrd serverlösning. Man hyr en fysisk server som är placerad i ett datacenter där operativsystem och programvara är något som kunden tar alla beslut angående själv. Detta självklart med hjälp av leverantören om det så krävs.

Varför behöver man en dedikerad server?
Det som de flesta letar efter när de vill ha en dedikerad server är bra säkerhet, mer bandbredd och större lagringsutrymme. Man vill helt enkelt ha full koll på sin egen server och inte vara beroende av en massa andra kunder som använder samma server vilket är fallet på ett webbhotell.

Det kan vara så att en dedikerad server är ett mer prisvärt alternativ än att ha ett eget serverrum. Att hålla uppe en egen server är ofta en mycket kostsam process där man måste hålla all hårdvara samt mjukvara uppdaterad. Sen behöv även hög internetkapacitet, backups, brandvägg och annan övervakning alla timmar på dygnet. Sedan måste även personalen som sköter servern ha rätt kunskap. Vilket de som hyr ut dedikerade servrar garanterat har.