Jämför Virtuella Servrar (VPS)

Här på JämförWebbhotell.nu så jämför vi inte bara Sveriges bästa webbhotell, vi hjälper dig också att hitta den bästa virtuella servern för dig.  Här finns information om priser och andra specifikationer för du enkelt ska kunna hitta en bra virtuell server som täcker dina behov. En bra och billig VPS kan vara ett alternativ till webbhotell om du letar efter blixtsnabba hastigheter, högre stabilitet och mer flexibilitet. Priser på virtuella servrar idag är betydligt lägre än för några år sedan. Det innebär att den lösningen nu även finns tillgänglig för dig som inte vill spendera stora pengar på en virtuell server.

Första månaden gratis
IP-adresser från 82 olika Cnät
Gratis migrering från tidigare VPS

Pris:
45kr/Månad

Bra prestanda
Hög säkerhet – Två backups/dygn
Bra support

Pris:
199kr/Månad

Vad är en Virtuell Server(VPS)?

VPS är en förkortning av Virtuell Privat Server och kan förklaras som ett steg emellan ett vanligt webbhotell och en dedikerad server. Om man ska förklara det så pass simpelt som möjligt så är det en egen virtuell server som drivs i en högkapacitetsmiljö.

På grund av att det är en virtuell server så kan du som kund göra ändringar i resurserna utan att det har någon betydelse på serverns tillgänglighet. Dessa resurser innefattar till exempel: IP-nummer, lagringsutrymme, trafik samt RAM-minne. Oftast så har leverantören av VPS:en en kontrollpanel därifrån det mesta sköts. Idag kan VPS vara en prisvärd lösnings där du har större frihet och flexibilitet än vad du skulle ha hos ett webbhotell. Till skillnad från en dedikerad server kan du skala upp och ned prestandan utefter vad ditt behov är för stunden.

En annan fördel med VPS mot ett vanligt webbhotell är att du väljer själv vad den ska innehålla för operativsystem och mjukvaror. Medan på ett vanligt webbhotell är man begränsad till det som redan finns helt enkelt. Fördelen med en VPS är att du väljer själv vad den ska innehålla i form av operativsystem och programvaror. I ett webbhotellspaket begränsas du av det som redan är installerat på den gemensamma servern men på en VPS kan du installera egna program, moduler och konfigurationer precis som du vill ha det.