Vad ska man välja för webbhotell?

Det blir allt vanligare för privatperson och företag att köpa plats på ett webbhotell inom Sverige. Detta kallas att hosta (från engelskans hosting) sin hemsida. Det är en ständigt växande marknad som lockar fler kunder dag för dag. I rapporten Svenskarna och internet har det visat sig att år 2000 så använde bara ungefär 50 % av den svenska befolkningen internet regelbundet. En siffra som idag nästan ligger på 100 %. Detta har givetvis ökat antalet hemsidor i Sverige lavinartat och behovet av webbhotell har aldrig varit högre.

Tabell över daglig internetanvändning

Här är en tabell hämtad ifrån soi2016.se som följer utvecklingen av daglig internetanvändning hemma från 2007.

Hur vet man vilket webbhotell man behöver?
För att veta vad du själv behöver så är det bra att tänka sig sin färdiga hemsida. Hur mycket utrymme behövs? Är det exempelvis en hemsida med mycket text och lite medier behövs inte alls mycket utrymme. Kommer du ha tusentals besökare varje dag så behöver du givetvis mer trafik än om du bara ska ha några stycken. Om man tar JämförWebbhotell.nu som exempel så är det en väldigt liten webbplats. På så sätt att den tar upp relativt lite utrymme. Alltså behöver vi inte något värstingpaket utan skulle klara oss med ett riktigt billigt webbhotell och deras minsta paket.

Support på webbhotell

Samtidigt är detta inte den enda webbsidan vi har, och därför vi har beslutat att använda oss av ett dyrare paket där vi kan samla alla webbplatser vi äger på samma plats. För oss är även support oerhört viktigt och vi vill gärna ha svar så snabbt som möjligt om någonting skulle strula. Av vår egen erfarenhet så har Miss Hosting ett av de snabbaste och bästa supportteam och det är en stor anledning till att vi har ett paket där.

Vill du ha hjälp med vad för webbhotell du ska ha? Det är därför vi finns. Ta en titt på vår lista som vi ständigt försöker uppdatera för en överblick. Om du sedan klickar på läs mer så får hittar du en mer djupgående recension av vilka för- och nackdelar du kan förvänta dig.

Det var allt för detta inlägg, vi hoppas du lärt dig ett och annat om webhotell & hosting.

En reaktion på ”Vad ska man välja för webbhotell?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *