Varför ett snabbt webbhotell behövs

Snabbheten hos en webbplats spelar större roll än vad man kan tänka sig. En genomsnittlig besökare brukar endast låta en hemsida ladda i tre sekunder innan den ger upp och kryssar sidan. Detta är en av anledningarna till varför det kan vara värt att betala några kronor extra och vara säker på att man minskar svarstiden från servern. Du vill väl inte att hälften av dina potentiella besökare aldrig hittar fram?
Laddningsstapel
En annan stark anledning till att försöka ha en så snabb hemsida som möjligt är Google. Det kanske låter konstigt men när Google bestämmer vilka sidor som ska ligga vart bland sökresultaten så är en bidragande faktor just snabbheten. Självklart är det massor av andra faktorer som spelar in också som exempelvis, relevans, säkerhet och hur omtalad en webbplats är. Att hantera dessa faktorer brukar kallas för sökmotoroptimering eller SEO.

Att ta reda på om ett webbhotell är snabbt eller inte kan vara väldigt svårt. Som tur är så har de flesta svenska webbhotell en väldigt hög standard och de som finns med på våra listor är inget undantag. På ett webbhotell så hyr man ju en plats på en server som delas med många andra. Detta gör så att andra kunder kan överanvända sin del så att det blir långsammare för dig. Detta är något som inte går att undvika om man inte hyr en hel server själv men webbhotell är oftast bra och vet hur de ska hantera detta. Särskilt de som förtjänar att stå med på vår lista.

Slutsatsen som kan dras av detta är att det kan vara värt att spendera lite extra på webbhotell. Speciellt om du planerar på att skapa en hemsida för att tjäna pengar. Du vill väl inte att konkurrensen får alla besökare du missar för att din hemsida var för långsam?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *